Services

Thermografie

Geertje_Baltussen462x342

Hoe houd je je borsten gezond?

Borstgezondheid

Wat is het effect van de borstenborstel? Welke deo’ s kun je het beste gebruiken? Waarom moet die beha ook eens uit? Waarom spelen deze tips een rol bij de gezondheid van borsten? Ook niet onbelangrijk: welke rol kan medische thermografie daarbij spelen? Heb je last van gevoelige en/of pijnlijke borsten, cystes, heb je andere borst gerelateerde klachten? Vraag je je af hoe de biologie van jouw borsten werkt?  Of wil je gewoon weten hoe het met de gezondheid van je borsten is gesteld en hoe je deze gezondheid kunt verbeteren en monitoren, lees dan verder.

Wat is thermografie?

Medische thermografie is een moderne manier van preventief onderzoek. Dit wordt gedaan met een infraroodcamera, het is veilig, pijnloos en voor alle vrouwen geschikt.  Met de infraroodcamera worden diverse beelden van het lichaam gemaakt. Hoe gaat dat? De infraroodcamera is een detector. Deze gaat het lichaam niet in, niet met golven en niet met röntgenstraling. De oppervlakte van onze huid functioneert als een schakelkast die verbindingen legt en informatie uitwisselt tussen lichamelijke processen. Medische thermografie is gebaseerd op meting van de temperatuur aan de oppervlakte van het lichaam. Ook worden er op de huid temperatuurverschillen gemeten, die kleiner zijn dan 0,05℃. Veranderingen die gepaard gaan met wijziging in de doorbloeding kunnen zo aan het licht komen. De camera is verbonden met de beste software.

Waarom thermografie?

Goede voorlichting hoe je goed voor je borsten zorgt is essentieel. Een goede verzorging van je lichaam begint bij bewustwording: hoe werkt de biologie in jouw lichaam en dus in je borsten? Hoe werken je borstklieren, je melkgangen, je lymfesysteem enz.? Er zijn veel dingen die we makkelijk zelf kunnen doen, om veilig en preventief veranderingen waar te nemen.

Voor wie?

Thermografie is voor alle vrouwen geschikt vanaf 23 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn de borsten ontwikkelt en volgroeid. Voor alle cup-maten, ook bij chirurgische ingrepen zoals: borstimplantaten, borstverkleining, borstbesparende operatie of borstamputatie.

Wat is thermografie niet?

Thermografie is geen vervanging van de mammografie welke vrouwen vanaf de leeftijd van 50 jaar iedere twee jaar via het bevolkingsonderzoek aangeboden wordt. Hier wordt er via röntgenbeelden gezocht naar anatomische veranderingen.

Thermografie richt zich op de preventie van de borstgezondheid, dus zonder röntgenstraling, en is pijnloos.

Verschil tussen mammografie en thermografie

Thermografie richt zich op de fysiologie van het lichaam. En geeft al in een vroeg stadium  weer dat er fysiologisch (hoe het lichaam werkt) veranderingen gaande zijn. Het is daardoor meer omvattend. Fysiologische veranderingen gaan vooraf aan anatomische veranderingen welke we pas zien met mammografie. Thermografie past in een leefstijl waar preventieve gezondheid centraal staat.

 

Mogelijkheden & tarieven incl. btw

Eerste Borststudie  (eerste van de baseline)                        €195,–

De eerste studie die u maakt noemen we ook wel de 0-meting. Dit is de uitgangsfase. Uit het rapport van deze eerste borststudie komt een advies (niveau van zorg) om over 3 of 6 maanden een tweede borststudie te maken. Dit is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. U kunt ervoor kiezen om gedurende 3 tot 6 maanden aan de slag te gaan met de ontvangen adviezen en tips m.b.t. het verzorgen / verbeteren van uw borstgezondheid.

Tweede Borststudie   (tweede van de baseline)                   €145,–

De tweede studie wordt altijd binnen 3 of 6 maanden na de eerste borststudie gemaakt. Dit is afhankelijk van het niveau van zorg van het rapport van de eerste borststudie.  U kunt deze periode (3-6 maanden) gebruiken om in de tussentijd uw borstgezondheid te verbeteren. Door het maken van een tweede borststudie gaat u uw borstgezondheid monitoren. De eerste en de tweede borststudie samen noemen we ook wel de baseline of blauwdruk. De baseline wordt bij alle vervolg studies meegenomen.

Vervolg Borststudie                                                                     €170,–

Na een baseline worden alle volgende studies als een opvolging gezien. De baseline en alle vorige vervolgstudies worden telkens weer meegenomen bij de beoordeling van uw nieuwe vervolgstudie.

Hoofd-Borst-Buikstudie                                                              €275,–

Bij deze studie wordt er gekeken naar de verbanden die er zouden kunnen zijn tussen de gezondheid van uw borsten en andere delen van uw lichaam. Zo wordt de temperatuur gemeten van b.v. uw kaken, de schildklier en halsslagaders. Ook de temperatuur van uw ruggenwervel  en diverse organen worden gemeten. Het rapport  van de Hoofd-Borst-Buikstudie geeft alleen een niveau van zorg af over de borsten. De overige lichaamsdelen van hoofd en buik worden bij opmerkelijke bevindingen beschreven. Indien nodig wordt geadviseerd om contact op te nemen met een specialist, bv een chiropractor, tandarts of endodentoloog (gespecialiseerd in tandzenuwen).

Volledig Lichaamstudie                                                                 €349,–

Dit is een uitgebreide studie. Ook hier wordt er naar mogelijke verbanden gekeken middels de temperatuurmetingen Zoals b.v. spataders of een diabetische voet. Het rapport van de Volledig Lichaam studie geeft alleen een niveau van zorg af over de borsten. De overige lichaamsdelen worden, wanneer nodig, bij opmerkelijke bevindingen beschreven. Indien nodig krijgt u het advies om contact  op te nemen met een specialist, b.v. een dermatoloog of vaatspecialist.

Thermografie wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Medisch Thermografist  Geertje Baltussen

Zij maakt samen met u de thermografiebeelden. De beelden worden vervolgens opgestuurd naar een instituut dat aangesloten is bij de IAMT. Bij dit instituut worden de beelden multidisciplinair beoordeeld door thermologen. Er wordt een rapport opgesteld dat vervolgens door Geertje Baltussen met u wordt doorgenomen. Benieuwd naar wie Geertje is? Klik hier   Over Geertje – Natural Connection & More (naturalconnectionandmore.nl)

 

Afspraak

Via de button”Contact” kunt u een afspraak maken voor een borststudie. Een verwijsbrief is niet nodig. Ik neem dan contact met u op om samen de afspraak in te plannen. Na het maken van uw afspraak ontvangt u een bevestiging.

Tijdens de afspraak bespreken we uw vragen, wensen en eventuele klachten/pijnen/veranderingen in uw borsten. Daarna gaan we verschillende beelden maken. Dit is veilig, pijnloos, en voor alle vrouwen geschikt.  De beelden worden beoordeeld door thermologen. Alle voorgaande studies worden bij elke nieuwe studie meegenomen.

Na ruim een week ontvangt u het rapport met de beelden per mail. Ook ontvangt u adviezen & tips voor het verbeteren van uw borstgezondheid. We plannen een belafspraak in, daar het rapport vrij technisch is, om zo samen het rapport te bespreken. In het rapport staat het niveau van zorg vermeld. Er kan een hoog, matig, twijfelachtig of laag niveau van zorg zijn. Bij een hoog niveau van zorg wordt geadviseerd om een echo te laten maken. De andere niveaus geven aan in hoeverre u uw borstgezondheid mag verbeteren en wat u hier eventueel zelf aan kunt gaan doen. Lees het rapport goed door en schrijf eventuele vragen op.  Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak. Deze is bij mij thuis op de boerderij in de praktijkruimte of op locatie. Vraag naar de mogelijkheden.