Services

diensten

Natural Connection 6

Pijn, stress, verdriet, verlies, ziekte: als we licht op onze schaduwen laten schijnen, kunnen we groeien en ontwikkelen in ons bewustzijn. In een veilige, vertrouwde omgeving waar je gehoord en gerespecteerd wordt, kun je in alle rust een kijkje nemen in jouw onzichtbare rugzak. Voor je algemene gezondheid en welzijn is het, naast gezonde voeding, genoeg bewegen, op tijd ontspannen en voldoende slapen, belangrijk om ook te kijken naar je gedachten, overtuigingen, emoties en gevoelens in je rugzak.  Tijdens een coaching sessie ervaar je in verbinding met de natuur en de dieren of jouw onzichtbare rugzak zwaar of juist heel licht aanvoelt. Je voelt wat er echt toe doet in jouw innerlijke wereld. Diensten, diensten, diensten, diensten.

Diensten

Blauwdruk

Het grootste cadeau wat je jezelf, je kind(eren) of kleinkind(eren) kan geven is: in vertrouwen licht schijnen op je eigen angsten, patronen, trauma’s, conflicten en pijnen. De erfenis van je familie, positief en negatief, draag je namelijk altijd in je. Het zit in je onderbewuste. Wat je (voor)ouders niet konden oplossen, komt terecht bij de jongere generatie. Niemand heeft hier schuld aan! Uit pure overleving, reageert ieder individu namelijk anders. Op celniveau draag je deze ervaringen van je voorouders onbewust in je lichaam mee. Je familie is dus altijd aanwezig. Door te werken aan jezelf, help je niet alleen jezelf, maar ook vorige en toekomstige generaties. Het mooiste cadeau!

Herken je jezelf in één of meerdere onderwerpen van onderstaande:

  • Ongewenst kinderloos
  • Zwangerschapswens
  • Angst voor de bevalling
  • Hechtings- of verlatingsangst
  • Postnatale depressie bij je moeder of bij jezelf
  • Geboortetrauma: vacuümpomp, keizersnede, navelstreng om de hals. Maar ook: niet gehoord worden door de hulpverleners tijdens zwangerschap, bevalling of kraamperiode.

Biologisch bekeken

Nog voor je werd verwekt, waren je genen al bepaald: twee maanden voor de conceptie bij de rijping van de eicel en drie weken voor de conceptie bij de rijping van de zaadcel. Uit stamcelonderzoek van celbioloog Bruce Lipton (boek: De biologie van de overtuiging) blijkt dat groepjes lossen cellen, op kweek in een petrischaaltje, reageren op de omgeving. Liggen er giftige stoffen naast, dan bewegen de cellen er vandaan en krimpen ineen. Bij voedingsstoffen rekken de cellen zich juist uit en bewegen ernaartoe. Dus ook zonder de centrale aansturing van ons brein zijn losse cellen in staat te reageren op bedreiging of positieve invloeden uit de omgeving. Zo werkt onze biologie!

Ook emoties worden opgeslagen

Dr. Candice Perth heeft diepgaand onderzoek gedaan naar het effect van onze emoties op ons lichaam op celniveau. Voor dit onderzoek is zij genomineerd voor de Nobelprijs. In haar boek ‘Molecules of Emotion’ beschrijft zij hoe niet-opgelost trauma en negatieve emoties fysiek worden opgeslagen op celniveau in de vorm van eiwitstructuren. Deze eiwitstructuren zorgen ervoor dat de communicatie met andere cellen vermindert en hebben een negatief effect op de celstofwisseling. Dit wordt doorgegeven aan de volgende celgeneratie. Door de opgeslagen herinneringen worden de cellen als het ware op de ‘niet actief’ stand gezet. Na verloop van tijd, vaak jaren nadat de stressvolle gebeurtenis plaatsvond, kun je dit merken in de vorm van emotionele en fysieke klachten en ziektes.

Onze plek in het gezin

Als baby zijn we compleet afhankelijk van onze omgeving. In het gunstigste geval ontvangen we de eerste zeven jaar van ons leven, verzorging, erkenning, waardering en liefde van onze verzorgers. Deze waarden nemen we mee in onze pubertijd en (jong)volwassenheid. Net als de regels, het gedrag, de gewoonten en patronen die we meekrijgen in de opvoeding. Al deze waarden brengen we naar buiten in de verschillende rollen die we spelen. De rol als kind van je ouders, een rol als broer of zus, als vriend of vriendin, als sporter, als werknemer of werkgever, als ouder, partner, enzovoort. Uit deze verschillende rollen ontwikkelen we onze identiteit, ons karakter, maar ook de keuzes die we maken, het werk dat we doen, ons doen en laten, worden hierdoor bepaald.

Vertrouwen op de wijsheid van je lichaam

Via zelfbewustzijn kan de geest de hersenen gebruiken om ‘moleculen van de emoties’ op te wekken en het systeem te doorkruisen. Terwijl het juiste gebruik van bewustzijn een lichaam gezond kan maken, kan een (inadequate) onbewuste sturing van emoties een gezond lichaam gemakkelijk ziek maken. Vrede sluiten met je onderbewuste en vertrouwen in de wijsheid van je lichaam is daarmee ook wetenschappelijk bewezen. Het mooiste cadeau aan jezelf.
Diensten

Diensten

Patronen

Terugkerende patronen zijn structuren die regelmatig terugkomen en die ooit zijn ontstaan uit een reactie- of overlevingsmechanisme. Daar is niets mis mee, tot ze je belemmeren in je dagelijkse welzijn.

Bijvoorbeeld:

  • Je wilt afvallen, maar kunt het niet laten om ‘s avonds op de bank te snacken.
  • Je hebt het gevoel dat je niet wordt gezien of gehoord in je gezin.
  • Je hebt op je werk steeds weer last van dominante managers.
  • Je komt niet uit een depressie of burn-out en wilt de oorzaak achterhalen.
  • Je moet altijd maar bezig zijn en kunt je niet ontspannen.
  • Je hebt steeds last van een fysieke klacht (zoals hooikoorts, griep, eczeem).
  • Je bent bang of allergisch voor dieren (paarden, honden, katten)

Hardnekkige patronen zijn vaak terug te voeren op de patronen uit je familiesysteem. Dat klinkt misschien vreemd. In onze lichaamscellen liggen ontzettend veel ervaringen en herinneringen opgeslagen die onze persoonlijkheid vormen, elke dag weer. Deze ervaringen kunnen heel oud zijn. Als kind leer je bijvoorbeeld dat er regels zijn, daar ga je automatisch je gedrag op aanpassen. Je gedrag wordt dan gewoonte vanuit jouw opvoeding en perspectief.

Hoe zou het zijn om jouw vraag of probleem te onderzoeken en bekijken?

Om licht te schijnen op de gevoelens uit jouw rugzak en zo bedding te geven aan jouw gevoelens. Daar mogen groei en bewustwording tevoorschijn komen: je innerlijke vuur. Zo werk je stap voor stap toe naar de voor jou ideale situatie: waar wil jij naar toe?

Jij bent belangrijk

We zoeken vaak naar oplossingen buiten onszelf. Maar we vergeten om eerst de weg naar binnen te gaan. De belangrijkste persoon in je leven, dat ben jij! Jouw gedrag en uitstraling zijn van invloed op jou en op jouw omgeving. De omgeving en ook je lichaam gaan terug reageren. Je kwaliteit van leven hangt niet af van wat je allemaal hebt meegemaakt. Wel met HOE je ermee omgaat. Als de pijn en het verdriet niet naar buiten kunnen, slaan ze naar binnen, in je lijf en gaan ze knagen.

Zo werkt het:

Voel je weerstand, schuurt het of gaan je nekharen ergens van overeind staan? Dan ligt dat niet aan die ander maar aan de manier hoe je er zelf naar kijkt. Je bent de hoofdrolspeler van je eigen leven: jijzelf hebt de meeste invloed op je leven. Vergelijk het maar met een voetbalwedstrijd: de trainer, de scheidsrechter, de toeschouwers, de verslaggevers hebben zeker invloed op het spel, maar alleen de speler is gericht op zichzelf om van daaruit actie op het spel te ondernemen. In hoeverre laat jij jezelf beïnvloeden, positief dan wel negatief?
Durf de hoofdrolspeler van jouw leven te zijn om steeds sneller bij te sturen. Telkens als je je op de ander richt, ben je niet bij jezelf. Verbeter de relatie tussen jou en jezelf. Leef, speel, doe vanuit jouw ZIJN en voel je in dit leven een deel van het grotere geheel. Diensten

Diensten

Toekomst

Wie zijn we? En waar gaan we naar toe? De evolutie is niet tegen te houden. Ook niet in ons dagelijkse leven. Alles is altijd aan verandering onderhevig. Hoe verhoud jij je tot veranderingen? Ga je makkelijk mee? Of raak je geïrriteerd als je planning in de soep loopt? Sta je voor uitdagingen waar je zo geen oplossing voor ziet? Zoals:

  • verdriet
  • verlies
  • rouw
  • burn-out
  • eenzaamheid
  • gemis
  • chaos
  • Heb je te maken met een (chronische) ziekte of ernstige prognose?

Dan ben je misschien bang voor de toekomst. Iedereen heeft angsten. Angst gaat ook nooit weg. Juist de angst kan veel sterker of verlammender zijn dan de gebeurtenis zelf waar je bang voor bent.
Alles wat je aandacht geeft groeit. Welke voeding geef jij aan je angst? Dit kan zowel positief als negatief zijn. En welke boodschap zit er onder je angst? We hebben geen enkele controle op wat er met ons is gebeurd of nog zal gebeuren. Wel heb je 100% controle over je eigen gedachtes en hoe we omgaan met onze angsten.
Onder onze pijnen, angsten en andere emoties liggen jouw boodschappen die je de mogelijkheid geven om te groeien. Durf jij jouw pijnen en emoties te onderzoeken? Ze te doorvoelen en ontwikkelen? Durf je binnen je eigen kaders te gaan en de boodschap aan te nemen? Ik coach jou hier graag bij. Je eigen leiding en verantwoordelijkheden waarderen, hoe mooi is dat?